Blog

Welcome to our painting blog!

Ljubičasta boja
November 2, 2023

Ljubičasta boja

Ljubičasta boja ima jednu od najintrigantnijih simbolika u svetu boja i često je povezivana sa misticizmom, kreativnošću i dubokim introspekcijama. Kroz psihologiju boja, razumemo da ljubičasta donosi osećaj dubine, inspiracije i spiritualnosti, a istovremeno je simbol luksuza i elegancije.

Roza boja
November 2, 2023

Roza boja

Roza boja, često asocirana sa nežnošću i ženstvenošću, ima svoju posebnu simboliku i uticaj na ljudsku psihu. Kroz psihologiju boja, razumemo da roza donosi osećaj ravnoteže, romantike i topline, a istovremeno je simbol nežnosti, suptilnosti i ljubavi.

Crvena boja
November 2, 2023

Crvena boja

Crvena boja, u psihologiji boja, često se opisuje kao boja strasti, ljubavi, energije i snage. Njena moćna simbolika ima dubok uticaj na ljudsku psihu, a razumevanje njenih efekata i značenja može nam pomoći da bolje shvatimo kako utiče na naše emocije i ponašanje.

Zelena boja
November 2, 2023

Zelena boja

Zelena boja, često povezana sa prirodom, ozelenjenim šumama i životom, ima izuzetno bogatu simboliku i dubok uticaj na ljudsku psihu. Kroz psihologiju boja, razumemo da zelena donosi osećaj ravnoteže, obnove i harmonije, a istovremeno je simbol života, rasta i obilja.

Plava boja
November 2, 2023

Plava boja

Plava boja je jedna od najuniverzalnijih i najomiljenijih boja na svetu, a njena simbolika duboko je ukorenjena u psihologiji boja. Plava se često opisuje kao boja mira, spokoja i refleksije. No, njena značenja i efekti na ljudsku psihu su mnogo dublji i kompleksniji nego što se na prvi pogled može činiti.

Žuta boja
October 27, 2018

Žuta boja

Žuta boja ima poseban i izražajan uticaj na ljudsku psihu, a psihologija boja duboko proučava njen značaj. Ova vedra i svijetla boja asocira se na sunce, svjetlost i toplinu, što je čini simbolom radosti, optimizma i sreće. Razumijevanje psiholoških efekata žute boje može nam pomoći da bolje razumijemo kako ona utječe na naše emocije i ponašanje.